Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Éjfúria

Photobucket

 

Jellemzés: Az összes sárkányfaj közül a legritkább és legintelligensebb. Sötét színének, és éles sárga szemének köszönhetően előkelő is. Az átlag sárkányoknál kisebb méretű, de erőteljes mellkassal és rövid nyakkal rendelkezik. A legnagyobb szárny-test aránnyal rendelkezik, így nagyon magasra képes repülni, gyorsan és tovább, mint bármelyik másik fajta; hihetetlen erő-súly aránya pedig képessé teszi a függőleges öklelésre. Szokatlan tüze (egy égő félszilárd anyaggal kevert acetilénes/oxigénes láng) becsapódáskor felrobbantja a célpontot. Ezt a támadási módot naplementekor vagy nagy magasságokban hajtják végre, beborítva a szárnyaikat, zuhan akár egy golyólövedék, az utolsó pillanatig visszatartják, majd egy pontos és heves robbanást bocsátanak ki. Aztán a sötétség eltakar mindent. Az egyetlen figyelmeztető jelzés az Éjfúria jöttére, a ballisztikus zaj, amit a zuhanórepülés vált ki. Ez a kamikaze csapás, az óvatos magatartás és aprólékos, figyelmes elme az Éjfúriát gyilkos ellenféllé tetszik. A vele való találkozást nem élte túl senki, mostanáig. Amíg nem kerül bajba, az ember jelenlétét nem fogadja el, de ha mégis, és segít neki, akkor barátjának, hű társának tekinti

 

 

Tápláléka: hal, kisseb emlősök, rágcsálók,

 

 

Személyiség: Visszafogott, aprólékos, találékony és a legintelligensebb az összes ismert sárkányfaj közül. Ha valami olyat eszik, amit nem szeret, azonnal kiköpi, és az étel lángolva, gyorsan távozik a szervezetéből.

 

Támadás, megközelítés: Az éjjelt használja, hogy elrejtse sötét irháját. Zuhanórepülésben bombáz falvakat, hajókat, gyakorlatilag láthatatlan eközben.